Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

Ден на розовата фланелка - срещу агресията в училище

Младшите посланници на ЕП в IV-Б клас в Ден на розовата фланелка и младежи от „Младежки център“ - Враца на гости в нашето училище в Ден на розовата фланелка.

Ден на розовата фланелка - срещу агресията в училище. Всяко последна сряда на месец февруари е Ден на розовата фланелка. На този ден децата в много училища по света и у нас решават да се обличат в розово, за да кажат "Не на насилието в училище". У нас този ден се отбелязва за трета поредна година. Насилието в учебните заведения е на второ място, след това в семейната среда.
У нас над 100 училища официално подкрепят инициативата. 
        Денят има и своя история. През 2007 година един ученик  в Канада отива на училище с розово поло. Заради облеклото си той става обект на агресия и насилие от свои съученици. За да го подкрепят, на следващия ден негови съученици събират 50 розови тениски и ги раздават в училището. Оттогава последната сряда на февруари се превръща в символ срещу насилието в училищата, а розовите фланелки стават негов белег.

Ден на розовата фланелка - срещу агресията в училище - Изображение 1Ден на розовата фланелка - срещу агресията в училище - Изображение 2Ден на розовата фланелка - срещу агресията в училище - Изображение 3Ден на розовата фланелка - срещу агресията в училище - Изображение 4