Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

Първо място за отбора на СУ"Никола Войводов" в състезанието "Природата - наш дом"

На 24.04.2019 г. в Националния дворец на децата в град София се проведе  Националното състезание "Природата - наш дом". Петокласниците от СУ "Никола Войводов" - Йоана Петкова, Лора Тодорова и Петър Ковачев с ръководител Катина Лалкова успешно се представиха  и в петте кръга на състезанието и бяха класирани на първо място. Те защитиха пред журито презентации на тема: "Екологични проблеми на град Враца и принос за решаването на някои от тях" и "Природен парк Врачански Балкан". Разпознаха без да допускат грешка защитени птици и растения. Отговориха на въпроси на екологична тематика, за които се бяха подготвили от въпросник според регламента на състезанието. По убедителен начин представиха макет на тема "Град на бъдещето" и предмет изработен от отпадъчни материали, с които впечатлиха журито.
    В състезанието участваше индивидуално Виктория Белотинска от 6 "в" клас и нейният макет беше класиран на второ място.  Учениците бяха наградени за успеха си с диплом, медали и материални награди.
Първо място за отбора на СУ"Никола Войводов" в състезанието "Природата - наш дом" - Изображение 1Първо място за отбора на СУ"Никола Войводов" в състезанието "Природата - наш дом" - Изображение 2Първо място за отбора на СУ"Никола Войводов" в състезанието "Природата - наш дом" - Изображение 3Първо място за отбора на СУ"Никола Войводов" в състезанието "Природата - наш дом" - Изображение 5Първо място за отбора на СУ"Никола Войводов" в състезанието "Природата - наш дом" - Изображение 6