Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

40 години училище

СУ „НИКОЛА ВОЙВОДОВ“

ПРЕДИ, СЕГА  И ЗАВИНАГИ!

 

       Преди 40 години в най-младия квартал на град Враца, жилищен комплекс „Дъбника”, отваря врати най-голямото училище в града. Тогава то носи името „Иван Нивянин”.

Училището не е само сграда, то живее и се развива, променя се.

        През 2008 година образователната институция става първоприемник на трите училища в квартала – Основно училище  „Цвета Кръстенякова”, Начално училище „Любен Каравелов” и Основно училище „Давид Тодоров”, обединени в училище с името на друг виден врачански възрожденец -  СОУ „Никола Войводов”.

Променя се името, но не ентусиазмът, с който вече няколко поколения учители и ученици работят за превръщането  на училището в едно от най- модерните и привлекателни учебни заведения в града ни.

       Днес, СУ „Никола Войводов” е желана образователна институция, която предоставя на своите ученици възможности за качествено образование в сигурна, безопасна, позитивна и атрактивна образователна среда.

Ново и модерно, училището се гордее и пази своето минало. Във връзка с 40-годишния юбилей, в средното училище отдават своята почит на всички именити българи, чиито имена са част от историята му. Фоайето на първия етаж на сградата  е превърнато в място, което винаги ще пази паметта за миналото.

Стената на най- успешните ученици на училището  и витрините с многобройните награди се изправят, сякаш с гордост, пред осветения в цветовете на българското знаме портрет на Никола Войводов и почетната колона , с която признателните наследници отдават почит към всички, чиито имена са били част от историята на училището: Цвета Кръстенякова, Любен Каравелов, Давид Тодоров, Никола Войводов.

 

Актуални новини
Практическо обучение в Германия. - СУ Никола Войводов - Враца

Практическо обучение в Германия.

Гимназисти от СУ „Никола Войводов“ проведоха практическо обучение в гр. Шкойдиц,
Час по физика - СУ Никола Войводов - Враца

Час по физика

На 27.06.2024г., г-н Тома Томов, преподавател по медицинска физика, влезе в час по физика при 10.а клас и
Учебници Мартилен - СУ Никола Войводов - Враца

Учебници Мартилен

Уведомявамe Ви, че учебниците, които предлагаме по Обща и Специфична професионална
Проект "Влез в зеления кръг" - СУ Никола Войводов - Враца

Проект "Влез в зеления кръг"

СУ „Никола Войводов“ гр. Враца получи Зелен флаг! Това е международно признат символ за отлични