Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

40 години училище

СУ „НИКОЛА ВОЙВОДОВ“

ПРЕДИ, СЕГА  И ЗАВИНАГИ!

 

       Преди 40 години в най-младия квартал на град Враца, жилищен комплекс „Дъбника”, отваря врати най-голямото училище в града. Тогава то носи името „Иван Нивянин”.

Училището не е само сграда, то живее и се развива, променя се.

        През 2008 година образователната институция става първоприемник на трите училища в квартала – Основно училище  „Цвета Кръстенякова”, Начално училище „Любен Каравелов” и Основно училище „Давид Тодоров”, обединени в училище с името на друг виден врачански възрожденец -  СОУ „Никола Войводов”.

Променя се името, но не ентусиазмът, с който вече няколко поколения учители и ученици работят за превръщането  на училището в едно от най- модерните и привлекателни учебни заведения в града ни.

       Днес, СУ „Никола Войводов” е желана образователна институция, която предоставя на своите ученици възможности за качествено образование в сигурна, безопасна, позитивна и атрактивна образователна среда.

Ново и модерно, училището се гордее и пази своето минало. Във връзка с 40-годишния юбилей, в средното училище отдават своята почит на всички именити българи, чиито имена са част от историята му. Фоайето на първия етаж на сградата  е превърнато в място, което винаги ще пази паметта за миналото.

Стената на най- успешните ученици на училището  и витрините с многобройните награди се изправят, сякаш с гордост, пред осветения в цветовете на българското знаме портрет на Никола Войводов и почетната колона , с която признателните наследници отдават почит към всички, чиито имена са били част от историята на училището: Цвета Кръстенякова, Любен Каравелов, Давид Тодоров, Никола Войводов.

 

Актуални новини
Връчване на дипломите на 12 клас - СУ Никола Войводов - Враца

Връчване на дипломите на 12 клас

Днес  директорът на СУ „Никола Войводов“ Снежанка Каменова връчи  дипломите за
Записани ученици в първи клас - СУ Никола Войводов - Враца

Записани ученици в първи клас

Записани ученици в първи клас за учебната  2021 2022 - вижте от
ПРОМЯНА В ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС - СУ Никола Войводов - Враца

ПРОМЯНА В ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НОВИТЕ ПРАВИЛ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ НА ОБИЩИНА ВРАЦА ОТ
40- години  СУ „Никола Войводов” - СУ Никола Войводов - Враца

40- години СУ „Никола Войводов”

С празничен концерт на сцената в парк „Дъбника” по блестящ начин отбелязаха края на юбилейната