Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

Ден на отворените врати в Средно училище „Никола Войводов“

Ден на отворените врати в Средно училище „Никола Войводов“

УЧИЛИЩЕТО БЛИЗО ДО ВАС!

 

На 23 март в Средно училище „Никола Войводов“ се проведе Ден на отворените врати, организиран от ръководството, учителите и учениците на училището. Събитието е с цел всички желаещи да се запознаят с дейността на образователната институция, с ресурсите, с които разполага и с постиженията на учениците и учителите.

През целия ден ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат класните стаи, библиотеката и най-вече да се потопят в атмосферата на науката и дигитализацията чрез STEM центъра – Дигитални създатели – науки на бъдещето.

Всички, които се интересуват от условията за обучение и възможностите за прием в съответните образователни етапи, имаха възможност да задават своите въпроси, да се запознаят с учителските екипи и да получат подробна информация за реда и условията за прием в училището.

Особен интерес предизвикаха организираните и разнообразни извънкласни дейности, в които ученици от училище показваха знанията и интересите си в областта на природните науки и информационните технологии. Първи посетители бяха четвъртокласниците на НУ „Иван Вазов“, които в отдел „Биология“ наблюдаваха под микроскоп клетки на картоф и видяха демонстрация как се проявява съдържанието на въглехидрати в картофеното нишесте чрез йодна тинктура. Този интересен опит беше представен от учениците от 6. клас на „Никола Войводов“. А седмокласниците направиха лабораторен експеримент на химична реакция между натриева основа и меден сулфат, широкоприложим в градинарството, заради благоприятния си ефект върху жизнения цикъл на растенията, до получаването на утайка от меден дихидроксид.

Особен интерес у бъдещите петокласници предизвика 3D-принтерът в отдел „Дигитални създатели“. Те видяха как се изработват фигурки и букви, а на интерактивния дисплей в кабинета написаха с различен цвят имената си. Връстниците им от НУ „Иванчо Младенов“ се впечатлиха от отдел „Дигитални създатели“ и „Роботика“, както и от отдел „Физика“, където наблюдаваха протичане на статичен ток. А за повече тонус и настроение поиграха тенис на маса в ремонтирания и просторен физкултурен салон на училището.

Специални гости бяха и най-малките – бъдещите първокласници, които, придружени от своите родители, разгледаха класните стаи, кътовете за четене във фоайетата на всеки етаж и се срещнаха с лъчезарните си бъдещи учители.

            С инициативата Ден на отворените врати Средно училище „Никола Войводов“ за пореден път показа отношение и  професионализъм, печелейки доверието на ученици и родители.

Актуални новини
За зрелостниците положили ДЗИ - СУ Никола Войводов - Враца

За зрелостниците положили ДЗИ

 Заповед на директора, запознаване с резултатите от ДЗИ - прочети от
По стъпките на Христо Ботев - СУ Никола Войводов - Враца

По стъпките на Христо Ботев

СУ ,,Никола Войводов" изпрати представителна група от скаутска дружина ,,Соколите" за участие в 76-ти НТП по
БЮЛЕТИН  за безопасност  на движението по пътищата - СУ Никола Войводов - Враца

БЮЛЕТИН за безопасност на движението по пътищата

БЮЛЕТИН за безопасност на движението по пътищата по случай 1 Юни -виж от