Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

Първата награда от IV-тия Национален конкурс за детска рисунка „Българските просветители и будители"

Първата награда от IV-тия Национален конкурс за детска рисунка „Българските просветители и будители“  е за Рая Спасова на 10 години от СУ „Никола Войводов“ във Враца

 

 Вече са известни победителите от IV-тия Национален конкурс за детска рисунка „Българските просветители и будители“, посветен на 1 ноември - Деня на народните будители. Деца от 7 до 17 години рисуваха своите идоли от историята.

 Конкурсът, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери – будители на възраждащия се национален дух, на стремежа към образование и книжовност, е организиран от „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България.

 Хилядите детски творби, пристигнали от цялата страна,  са оценени от компетентно жури от художници и ръководители на детски школи по рисуване,  заедно с екипа на „Сдружение Азбукари“ в Съюза на българските художници. С тежката задача да изберат най-добрите сред най-добрите се заемат художниците Долорес Дилова, Николай Маринов, Татяна Антонова, Дарина Цурева и Ева Тенева - Зайков.

 Сред най-малките от I до IV клас първата награда е за Рая Спасова на 10 години от СУ „Никола Войводов“ във Враца. Втора е Юлия Биран на 9 години от ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас. Трета е Надежда Вълкова на 9 години от ОУ „Пейо Яворов“ в Бургас.

 На специална церемония отличените деца ще получат награди и изненади от „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“.

Актуални новини
Европейския ден на езиците - СУ Никола Войводов - Враца

Европейския ден на езиците

Днес, 26.09.2023 г., учители по английски език, заедно с ученици от СУ „Никола Войводов”
Ден на Независимостта на България - СУ Никола Войводов - Враца

Ден на Независимостта на България

Ученици от VIII и III класове, заедно със свои учители,  участваха в тържеството по случай
Проект Образование за утрешния ден 2023 - СУ Никола Войводов - Враца

Проект Образование за утрешния ден 2023

През  учебната 2023 завърши обучението на две групи: "Дигитални създатели и разработка на игри" и "Знам