Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

„Приложна математика“ и „Биолози в действие”

 На 6.06.23 г в СТЕМ центъра на СУ „Никола Войводов“ се проведе заключително занятие на групите от занимания по интереси в 6 клас „Приложна математика“ и „Биолози в действие”, с ръководители старши учител Анета Христова и старши учител Катина Лалкова. По време на урока се направиха изводи за работата на групите и обобщение на темата „Кръгът - научна, социална и визуална форма в живота”. По интересен и интерактивен начин се осъществиха междупредметни връзки на понятието „кръг” с математиката, биологията и изобразителното изкуство. Разгледаха се направените интересни предмети от сръчните математици с форма на кръг: колела, часовник, емблеми, подложки за сервиране, „ловец на сънища”, шевици, макет на Слънчева система и презентация „Кръгът в заобикалящия ни свят”. Решаваха се интересни приложни задачи, свързани с планети, животни, строителство и архитектура. Благодарение на Г-н Леков и неговите ученици, бе осъществено интегрирано обучение на Математиката и с ИИ, като на специални табла бяха поставени рисунки, истински шедьоври на тема „Кръгът в изкуството”.
 Забавният урок завърши със състезание по групи, чрез което учениците откриваха приложението на кръга в живите организми.
 Учениците останаха доволни и мотивирани от съвместния урок и се убедиха в съществуването на връзката между биологията и математиката и на математиката с реалния живот.
 На урока присъстваше и директорът на училището - госпожа Каменова, която похвали учениците за тяхната работа и им пожела много успехи.
Актуални новини
Европейския ден на езиците - СУ Никола Войводов - Враца

Европейския ден на езиците

Днес, 26.09.2023 г., учители по английски език, заедно с ученици от СУ „Никола Войводов”
Ден на Независимостта на България - СУ Никола Войводов - Враца

Ден на Независимостта на България

Ученици от VIII и III класове, заедно със свои учители,  участваха в тържеството по случай
Проект Образование за утрешния ден 2023 - СУ Никола Войводов - Враца

Проект Образование за утрешния ден 2023

През  учебната 2023 завърши обучението на две групи: "Дигитални създатели и разработка на игри" и "Знам