Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

„Приложна математика“ и „Биолози в действие”

 На 6.06.23 г в СТЕМ центъра на СУ „Никола Войводов“ се проведе заключително занятие на групите от занимания по интереси в 6 клас „Приложна математика“ и „Биолози в действие”, с ръководители старши учител Анета Христова и старши учител Катина Лалкова. По време на урока се направиха изводи за работата на групите и обобщение на темата „Кръгът - научна, социална и визуална форма в живота”. По интересен и интерактивен начин се осъществиха междупредметни връзки на понятието „кръг” с математиката, биологията и изобразителното изкуство. Разгледаха се направените интересни предмети от сръчните математици с форма на кръг: колела, часовник, емблеми, подложки за сервиране, „ловец на сънища”, шевици, макет на Слънчева система и презентация „Кръгът в заобикалящия ни свят”. Решаваха се интересни приложни задачи, свързани с планети, животни, строителство и архитектура. Благодарение на Г-н Леков и неговите ученици, бе осъществено интегрирано обучение на Математиката и с ИИ, като на специални табла бяха поставени рисунки, истински шедьоври на тема „Кръгът в изкуството”.
 Забавният урок завърши със състезание по групи, чрез което учениците откриваха приложението на кръга в живите организми.
 Учениците останаха доволни и мотивирани от съвместния урок и се убедиха в съществуването на връзката между биологията и математиката и на математиката с реалния живот.
 На урока присъстваше и директорът на училището - госпожа Каменова, която похвали учениците за тяхната работа и им пожела много успехи.
Актуални новини
Практическо обучение в Германия. - СУ Никола Войводов - Враца

Практическо обучение в Германия.

Гимназисти от СУ „Никола Войводов“ проведоха практическо обучение в гр. Шкойдиц,
Час по физика - СУ Никола Войводов - Враца

Час по физика

На 27.06.2024г., г-н Тома Томов, преподавател по медицинска физика, влезе в час по физика при 10.а клас и
Учебници Мартилен - СУ Никола Войводов - Враца

Учебници Мартилен

Уведомявамe Ви, че учебниците, които предлагаме по Обща и Специфична професионална
Проект "Влез в зеления кръг" - СУ Никола Войводов - Враца

Проект "Влез в зеления кръг"

СУ „Никола Войводов“ гр. Враца получи Зелен флаг! Това е международно признат символ за отлични