Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

Трети общоучилищен конкурс рецитал „С история и поезия“ се проведе в СУ „Никола Войводов“- Враца

Трети общоучилищен конкурс рецитал „С история и поезия“ се проведе в СУ „Никола Войводов“- Враца

 Двадесет и тримата най-талантливи рецитатори на СУ „Никола Войводов“, разпределени в три възрастови групи, се съревноваваха в общоучилищния кръг на рецитала „С история и поезия”. Те бяха оценявани от компетентно жури в състав: Галина Цонева – дългогодишен преподавател по български език и литература, Любка Тончева – артист оркестрант и Надя Белева – старши учител по български език и литература.

 Талантливите рецитатори от СУ „Никола Войводов” бяха заслужено аплодирани от публика  - съученици, учители, родители, които успяха да преминат през поредица от емоционални състояния. Гордост, вълнение, възхищение предизвикаха не само безсмъртните стихове на възрожденските ни поети, а и майсторските изпълнения на учениците.

 Във времето, през което журито обсъждаше изпълненията в съответните възрастови групи, в Стем центъра на средното училище звучаха възрожденски песни в изпълнение на талантливи певци от училището. Поздрав към присъстващите със своите професионални изпълнения  отправи и госпожа Любка Тончева.

 Директорът на СУ „Никола Войводов” – Снежанка Каменова, не пропусна да поздрави присъстващите. Тя сподели, че въздействащите изпълнения на учениците са я развълнували и я правят горда.

 Най- емоционалната част на събитието, разбира се, беше обявяването на победителите в конкурса рецитал. Те бяха обявени от председателя на журито – Надя Белева, която лично връчи на спечелилите грамоти и предметни награди, подсигурени от училището.

 Победители в трите възрастови групи станаха съответно: Алекс Йонов от 4.б клас, Дея Николаева  – 7.в и Катрин Спасова от 10.а клас.        

 

 

Актуални новини
Европейския ден на езиците - СУ Никола Войводов - Враца

Европейския ден на езиците

Днес, 26.09.2023 г., учители по английски език, заедно с ученици от СУ „Никола Войводов”
Ден на Независимостта на България - СУ Никола Войводов - Враца

Ден на Независимостта на България

Ученици от VIII и III класове, заедно със свои учители,  участваха в тържеството по случай
Проект Образование за утрешния ден 2023 - СУ Никола Войводов - Враца

Проект Образование за утрешния ден 2023

През  учебната 2023 завърши обучението на две групи: "Дигитални създатели и разработка на игри" и "Знам