Средно училище "Никола Войводов" - Враца
Училището близо до вас!

 В навечерието на Националния празник на България – Трети март, ученици и учители от Средно училище „Никола Войводов“ – Враца проведоха редица инициативи

 В навечерието на Националния празник на България – Трети март, ученици и учители от Средно училище „Никола Войводов“ – Враца проведоха редица инициативи, свързани с тържественото отбелязване на 145-годишнината от Освобождението на България от турско робство.

 По повод Националния празник, училищният звънец през цялата седмица оповестява началото и края на учебните часове с любимите и познати български патриотични песни. Проведени бяха тематични часове, рецитали, изложби,  посветени на националните ни герои и представящи Шипченската епопея.

 В родолюбива инициатива се включиха ученици от випуска петокласници. Те създадоха интересни табла и постери, представящи исторически факти, свързани с Освобождението. За да откроят значимостта на тази паметна в българската история дата, чрез кратко видео възпитаниците на училището припомниха значимостта на Националния празник на България и приносът на героите, които са се жертвали в името на свободата на родината ни. С патриотизъм и преклонение рецитираха стихове, с гордост и почит бе издигнат българският трикольор, редом до който бяха разположени знамето с лика на патрона на училището и знамето – автентично копие на ушитото от Райна Княгиня с революционен девиз „Свобода или смърт“ .

 В края на видеото петокласниците честитиха Националния празник на всички българи и показаха, че родолюбието и националната ни гордост са изключително значими нравствени качества, които се възпитават в младото поколение.

 С истинско вълнение най- малките ученици на СУ „Никола Войводов“ поеха в ръцете си българските трикольори, които им бяха подадени от кмета на Враца - Калин Каменов. Неговото посещение направи приближаващия празник истински тържествен. В духа на Освобождението, децата благодариха на градоначалника с рецитиране на възрожденска поезия и народни танци.

 Учители, родители и ученици от СУ „Никола Войводов“ ще отдадат почитта си към героите от епохата на Освобождението, като се включат в общоградското шествие на трети март.

Актуални новини
Европейския ден на езиците - СУ Никола Войводов - Враца

Европейския ден на езиците

Днес, 26.09.2023 г., учители по английски език, заедно с ученици от СУ „Никола Войводов”
Ден на Независимостта на България - СУ Никола Войводов - Враца

Ден на Независимостта на България

Ученици от VIII и III класове, заедно със свои учители,  участваха в тържеството по случай
Проект Образование за утрешния ден 2023 - СУ Никола Войводов - Враца

Проект Образование за утрешния ден 2023

През  учебната 2023 завърши обучението на две групи: "Дигитални създатели и разработка на игри" и "Знам